12 faktorit, mis põhjustavad haigestumist – Vesi

Jätkame järjejuttu, milles selgitame peamisi põhjuseid, mis inimesi haigeks teevad. Põhjused on välja selgitanud Vene arst Olga Butakova, kelle loengute põhjal koostatud raamatu abil see jutuke sünnib.

 

Lisaks psühholoogiale mängib meie tervise juures suurt rolli vedelik, mida me endale igapäevaselt sisse joome. Tuhandete Maal elavate loomaliikide seas on inimene ainus, kes joob puhta vee asemel igasugust muud jama – teed, kohvi, mahla, energiajooki jne. Olenevalt vanusest koosneb terve inimene veest 55-75% ulatuses. 

 

Veega on seotud 2 riski: puudulik vee kogus ja puudulik vee kvaliteet

 

Piisava vee puudumine organismis põhjustab häireid ainevahetuses – keha ei suuda väljutada piisavas koguses toksiine, häiritud on toitainete transport ning info ja signaalide liikumine kehas. Halva kvaliteediga vee joomine võib kehasse tuua viiruseid, parasiite ja seeni.

 

Vee puuduse peamised sümptomid on suu kuivus, kõhukinnisus, mao ülehappesus, kuiv nahk ja juuksed, haprad küüned, kõrge hemoglobiini tase.

 

Veetustumisest tingitud haigused on diabeet, südame isheemia, ateroskleroos,  katarakt, kuiv köha, allergiad, mikrotsirkulatsiooni häired, depressioon ja muud närvisüsteemi häired.

 

Kuidas vett juua?

 

Vee joomine tuleb hoida lahus söömisest, kuna keha ei saa seedida korraga vett ja toitu. Tekivad gaasid ja muud seedehäired. Toidu kõrvale võib vajadusel tarbida sidrunivett.

 

Terve inimene peab jooma igapäevaselt vett vähemalt 0.03 liitrit ühe keha kilogrammi kohta – 80 kg kaaluv mees peab jooma veepuuduse vältimiseks päevas vähemalt 2.4 liitrit puhast vett.

 

Ärgates peaks inimene esimese asjana jooma ära vähemalt 640 ml sooja vett, see aitab käivitada seedesüsteemi ja organid ning toimetada kehast välja sinna öö jooksul tekkinud jääkained. 

 

Millist vett juua?

 

Kui mitte arvestada maohapet, on inimese keha pH kergelt aluseline. Kõik joogid, mida on termiliselt töödeldud ja mis sisaldavad lisaaineid, on happelise pH-ga.

 

Inimese ideaalne kehatemperatuur jääb veidi alla 37 kraadi. Inimestele meeldib juua vedelikke, mida on tugevalt jahutatud või kuumutatud. Juues külma vett tekitame me oma kehale asjatut lisakoormust. Keha peab kulutama energiat, et joodud vesi soojendada vajalikule temperatuurile. Jahedas vees elavad ja liiguvad paremini viirused, parasiidid ja seened. Juues kuuma jooki riskime me oma sisikonna kõrvetamisega, samuti peab nüüd keha kulutama energiat, et joodud vedelikku vajaliku temperatuurini jahutada.

 

Oluline punkt, mida vee joomise juures silmas pidada, on orgaaniliste mineraalide olemasolu. Inimene suudab omastada ainult taimse või loomse päritoluga mineraalaineid. Pole mõtet juua vett, mis on “tühi” mineraalidest, sest keha jääb sellest ikkagi nälga. Vee mineraalidega rikastamiseks võib kasutada nt musta himaalaja soola, mis on kõige puhtam sool maailmas. See sool sisaldab ka rikkalikus koguses mineraalaineid – kokku 82 erinevat mineraali.

 

Parim vesi?

 

Meie meeskonna liikmed tarbivad juba pikki aastaid igapäevaselt Coral-Clubi poolt turustatavat korallivett. Vee sisse pandav liivapuru, mida toodetakse Okinawa saarel Jaapanis, kannab endas peaaegu kõiki häid omadusi, mida üks tõeliselt hea vesi omama peaks. Koralliliiv korrastab vee struktuuri, muudab vee aluseliseks ja pehmeks, liiv mõjub ka absorbendina ning imab endasse vees olevad raskemetallid ja muu prügi, mida silmaga ei näe. Kuna korallivett ei ole vaja enam kehas ümber töödelda, omastab inimene seda vaid minutite jooksul. Tavalist vett juues võib selleks kuluda tunde. Juues korallivett, vahetame me juba 3 kuu jooksul välja oma rakkudevahelise vedeliku. 

 

Lisaks koralliliivale lisame me oma joogiveele igapäevaselt ka võimsat antioksüdantide kompleksi H-500. Nagu nimigi ütleb, kannab see toode endas tugevat antioksüdantset laengut: -500, mis mõjub hukatuslikuna vabadele radikaalidele meie kehas. H-500 parandab ainevahetust ning suurendab nii füüsilist kui ka vaimset vastupidavust.