fbpx
20 mai

Tauriin – veganile elutähtis

Tauriin on väävlit sisaldav orgaaniline hape, mis liigitatakse üldiselt aminohapete alla, kuigi ühendi keemiline koostis aminohapete üldstruktuuri päris täpselt ei järgi. Tauriin on vajalik närvisüsteemi arenguks ja talitluseks, normaalseks nägemiseks ja südametegevuseks, see kuulub sapi koostisse ning soodustab toidurasvade seedumist ja hoolitseb inimorganismi rakumembraanide stabiilsuse eest.

See on antioksüdant ja soodustab organismi puhastumist kahjulikest ainetest. Kõige rohkem leidub tauriini ajus, sest see on närvisüsteemi regulaatoraine. Kesknärvisüsteemis on olemas selle ühendi transpordiks lausa spetsiaalne süsteem. Inimese organism sünteesib seda tsüsteiinist, kuid pärast 40. eluaastat väheneb selle süntees oluliselt, seetõttu peaksid eakad inimesed tauriini tarvitamisele erilist tähelepanu pöörama.

Tauriin on inimorganismile vajalik aine, mis on väga tähtis näiteks sportlase organismi arenguks ja kasvamiseks. Eriti oluline on tauriin imikute ja laste närvisüsteemi arengus. Rinnapiimas on tauriini võrreldes muude inimorganismi vedelikega oluliselt rohkem, lehmapiimas seda aga napib.

Tauriini leidubki ainult loomsetes toiduainetes, mistõttu peavad head tervist soovivad veganid tarbima seda juurde toidulisandina.

Erinevalt teistest aminohapetest tauriin organismi valkude koosseisu ei kuulu. Selle asemel juhib see rakumembraani tööd, reguleerides kaaliumi ja naatriumi suhet. See hoiab K ja Mg rakus ning üleliigse Na väljaspool rakku. See toimib diureetikuna, kuid erinevalt diureetilistest preparaatidest ei kahjusta see neere ega ole raku mürk. Tegelikult tauriin isegi kergendab neeruvaegusi ja on ravivahendiks mõningate neeruhaiguste korral.

Tauriini regulaarne tarbimine loob organismile kaitse happeliste protsesside suhtes ning tugevdab immuunsüsteemi, südamelihast, see stabiliseerib südamerütmi ja ennetab trombide, diabeedi teket ning turgutab ainevahetust. Kuna tauriin viib kehast välja liigse vedeliku, vähendab see vererõhku ja rahustab sümpaatilist närvisüsteemi, mis muudab selle asendamatuks abivahendiks südamehaigetele.

Tauriini tarbimine aitab hoida ka head nägemist, kuna silma võrkkestas asuvad kepikesed ja kolvikesed sisaldavad kõrges kontsentratsioonis polüküllastumata rasvhappeid, mis vajavad pidevat kaitset happelise keskkonna eest. Tauriin aitab leevendada ka diabeedi tunnuseid, stabiliseerides suhkrutaset. Eriti tähtis on tauriin inimestele, kel on kirurgiliselt eemaldatud sapipõis või kellel on maksa töös häireid.

27 apr.

Kreatiin – miks ja kuidas tarbida?

Kreatiin on sportlaste seas üks populaarsemaid abivahendeid. Kreatiini esineb meie pankreases, maksas ja neerudes, seda sünteesitakse aminohapetest l-metioniin, glütsiin ja l-arginiin. Inimese organismis on üldiselt kreatiini koguhulk ligikaudu 120g, sellest 95% on skeletilihastes, eriti kiiretes lihaskiududes.

Kreatiin monohüdraat on lämmastikku sisaldav orgaaniline hape. Kreatiin on vajalik komponent adenosiintrifosfaadi (ATP) tootmiseks, mis on lihaste kokkutõmbeks vajaliku energia esmane allikas. Lihaskiududes on piisavalt ATP-d vaid mõneks üksikuks kokkutõmbeks, ülejäänu tuleb hankida keha ATP varudest. Kreatiini tarbimine tagab rikkaliku ATP varu, tänu millele on võimalik treenida suuremate raskustega ja teha pikemaid seeriaid, sest kehal on piisav koheselt kasutatava energia varu.

Samuti täidab kreatiin lihaskudesid veega. Olles sisuliselt valk, imab see osmoosi kaudu verest ja lihasrakkude välisest alast vett lihastesse. See on kreatiini tarbimisega kaasneva kaalutõusu peamine põhjus. Selline raku täituvuse suurenemine põhjustab rakumembraanide venimise, mida arvatakse olevat lihaskasvu eelduseks, sest see soodustab paremat valgusünteesi.

Veel on avastatud, et kreatiin suurendab satelliitrakkude arvu lihaskudedes. Satelliitrakud on sisuliselt lihaste tüvirakud ning üks viis lihaseid suuremaks ja tugevamaks kasvatada, on olemasolevatele lihaskudedele satelliitrakkude lisamine. Samuti seostatakse kreatiini müostatiini taseme langemisega. Müostatiin on valk, mis lihaskasvu piirab.

Tavaliselt on kreatiini päevane vajadus u 2 grammi, sellest 1g saab segatoiduga ja 1g sünteesitakse organismis. Suurenenud füüsilise ja vaimse koormuse korral on ka kreatiini vajadus suurem, umbes 3-6 grammi. Toidu kaudu saab seda peamiselt punasest lihast ning kalast. Taimetoitlased saavad toiduga kreatiini vähem ja neil on ka selle kogus organismis väiksem. Seetõttu on kreatiini manustamine äärmiselt oluline veganite jaoks.

Kuidas tarbida?

Uuringud näitavad, et manustades kreatiin monohüdraati laadimisfaasis 5 grammi 4-6 korda päevas 5-7 päeva jooksul, võib kreatiinitase lihastes tõusta kiiresti kuni 40%. Sama tulemuse võib saavutada kuu ajaga, kui manustada 5 grammi kreatiini ühe korra päevas. Et saavutada kõrge kreatiinitaseme positiivsed mõjud lihaskasvule, on soovitatav läbida laadimisfaas.

Pärast laadimisfaasi on soovitatav tarbida 5 grammi kreatiini 30 minuti jooksul enne ja pärast treeningut. Uuringud on näidanud et kreatiini tarbimine trenni vahetus läheduses maksimeerib lihaste vastuvõtlikkuse kreatiinile. Kõige parema tulemuse annab kreatiini tarbimine koos kiiresti imenduvate süsivesikute (dekstroos või maltodekstriin) ja valkudega (vadakuvalk). Need toitained tõstavad vere insuliinitaset, mis on vajalik kreatiini transportimiseks lihasrakkudesse.

Kasutades tellimisel kupongi “Kreatiin”, on võimas looduslik toidulisand Teile 5% soodsam!

06 apr.

Letsitiin – tähtis tervele kehale

Letsitiin on väga põnevate omadustega rasvhape. See toimib hästi nii vees kui ka rasvas. Letsitiin osaleb inimorganismi rakkude, sealhulgas südame ja veresoonkonna funktsioneerimisel ning mälu tugevdamisel. Letsitiin on oluline fosfolipiid, mida on vaja meie rakkude normaalseks funktsioneerimiseks. Rakumembraanide peamise koostisosana aitab see aine moodustada terviklikku rakumembraani ja kergendab vedelike liikumist rakusiseselt ja -väliselt. Letsitiin on ka tähtis närvirakkude toitaine ning võimendab mälu-ja keskendumisprotsesse.

Letsitiin koosneb peamiselt rasvhapetest, samuti sisaldab see koliini ehk B4 -vitamiini. Meie kehal on seda vaja peamiselt närvivahendusainete sünteesiks. Ehkki letsitiin on üks olulisi koliini allikaid meie toidus, saame me B4-vitamiini ka muu toiduga. Letsitiini omadused võimaldavad rasvu “kokku pakkida” ja valmistada neid ette vee-baasil toimiva veretranspordi jaoks. Letsitiin aitab hoida vere normaalset kolesteroolitaset ja ennetada ateroskeloosi.

See aine parandab naha üldseisundit, vaigistab aknet ja pidurdab isegi juuste väljalangemist. Letsitiin on samuti ajukelme peakomponent, varustades hapnikuga lihaseid ja närvikudesid. Toidulisandina kasutatakse letsitiini mäluhäirete leevendamisel ja ennetuses ning samas ka väljaarenenud dementsuse, Alzheimeri ja Parkinsoni tõve sümptomite leevendamisel. Letsitiini on kasutatud ka teatud tüüpi depressioonide ja ärevushäirete ravil.

Letsitiin aitab hoida maksa tervena, ennetades rasvade ladestumist maksas ja ta osaleb ka detoksikatsiooniprotsessis, taastades ühtlasi maksa funktsioone. See aitab ennetada sapikivide moodustumist ning aitab kaasa vitamiinide A, D, E ja K omastamisele.

Letsitiini põhilised looduslikud allikad on muna, piim, maks, mereannid, kaunviljad (eriti sojauba ja sojaõli), päevalilleseemned, rapsiseemned, pähklid ja idandid. Letsitiini paljude kasulike omaduste tõttu tarbitakse seda ka toidulisandi vormis.

Organismi letsitiinipuudusest võib märku anda halva kolesterooli (LDL) taseme tõus, rasvumise kiirenemine, krooniline väsimus, keskendumishäired, ärrituvus ja sapikivid. Suurema tõenäosusega kannatavad letsitiinivaeguse käes rasvunud.

Letsitiini üleküllus võib põhjustada kõhulahtisust, iiveldust ja ebameeldivat kehalõhna, seega ei tasu toidulisandiga ka üle pingutada. Letsitiini tasub lisandina pruukida, kui ees on eksamiperiood, aruannete koostamine või mõni muu suuremat tähelepanu või vaimset pingutust nõudev ülesanne.

Oma tootevalikus pakume me päevalilleseemnetest valmistatud letsitiini. Toidulisand on sobilik ka inimestele, kes ei tarbi sojatooteid.

27 märts

Spiruliina võrratud omadused

Spiruliina on tsüanobakterite hulka kuuluv spiraalikujuline üherakuline mikrovetikas, mis kasvab naturaalselt soojades värske veega järvedes, looduslikes allikates ja soolases vees. Spiruliina ei ole üksnes üks maailma tervislikumaid toite, vaid ka üks vanimaid. Asteegid kasutasid seda toiduna juba 16. sajandil.

Kuivatatud spiruliina sisaldab kõiki asendamatuid aminohappeid. Spiruliinas leidub B-grupi vitamiine nagu B1, B2, B3, B6, B9 ning A-, C-, E-, K- vitamiini. Mineraalidest on esindatud raud, kaalium, kaltsium, vask, magneesium, mangaan, fosfor, seleen, naatrium, tsink. Veel sisaldab spiruliina tervisele kasulikke fütokemikaale nagu näiteks beetakaroteen ja klorofüll.

Oma kuivmassist sisaldab spiruliina umbes 60-70% valku. Valku vajab meie organism ligi 1000 keemiliseks reaktsiooniks. Valgud täidavad väga olulist rolli ainevahetuses ja keha uuenemisprotsessides. Samuti panustavad valgud tugeva immuunsüsteemi loomisesse ning kannavad üle närviimpulsse. Valgud koosnevad aminohapetest, mis jagunevad kaheks: asendatavateks, mida organism suudab ise sünteesida ning asendamatuteks, mida peab saama toiduga.

Teadlased peavad spiruliinat üheks parimaks keha puhastajaks raskemetallidest (näiteks elavhõbedast, kaadmiumist, pliist või arseenist). Venemaa Patendiamet kandis 1994. aastal spiruliina meditsiinilise toidulisandi nimekirja, et vähendada allergilisi reaktsioone suure kiirgusdoosi saanud lastel. Tšernobõli 270 last said spiruliina kuuri 5 grammi päevas 45 päeva jooksul. Hiljem selgus, et laste organismis oli radionukleiidide tase alanenud 50 protsendi võrra ja allergiline tundlikkus oli normaliseerunud.

Sportlastel parandab spiruliina lihase moodustamist ning immuunsustaset. Kõrge proteiinisisaldus aitab kaasa lihasmassi arenemisele. Samas pärsib spiruliina söögiisu tekkimist, mis suurema treeninguga kaasneb. Tehti kindlaks, et tarvitades 30-45 päeva jooksul 20–40 g spiruliinat päevas, tõusis Mehhiko kergejõustiklaste füüsiline vastupidavus ja nende tulemused paranesid. Spiruliina mitmekesist ja rikkalikku toitainetesisaldust kinnitab fakt, et NASA teadlased on valinud selle astronautide lisatoiduks.

Spiruliina on kasulik ka nahale – vähendab vanadusega kaasnevaid laike, ekseeme, aknet ja punetust. Samuti võib see aeglustada glaukoomi, katarakti ja kehva nägemise teket.

Spiruliinat on kasutatud toidulisandina proteiini, raua ja B-grupi vitamiinide puuduse korral, kaalu langetamisel, aktiivsus- ja tähelepanuhäirete korral, heinapalaviku, diabeedi, stressi, kurnatuse, ärevuse, depressiooni ja menstruatsioonieelsete vaevuste leevendamisel. Rasedad võivad spiruliinat kasutada kaaliumikaotuse kompenseerimiseks. Spiruliina on häid tulemusi andnud ka rasedate aneemia ravis.

Spiruliina on turvaline ka suuremates kogustes ning ka nõrgema organismi puhul ei ole spiruliina tarvitamisel leitud toksilisi kõrvalmõjusid. Kuid vahel võib spiruliina olla saastunud teise vetikaliigiga, mis toodab ainet nimega mikrotsüstiin — see võib põhjustada seedehäireid ja pikemal kasutamisel maksavähki.

Spiruliina tarbimine võib mõnel juhul põhjustada peavalu, allergilisi reaktsioone, lihasvalu, higistamist ja unetust. Spiruliinat peaksid vältima inimesed, kes on allergilised mereandide, merevetikate ja muude mere köögiviljade suhtes.

Kasutades tellimisel kupongi “Spiruliina”, on võimas looduslik toidulisand Teile 5% soodsam!

23 märts

Sipelgapuu koor – võimas looduslik antibiootikum

Pilt:  https://backwaterbotanics.wordpress.com/2015/04/04/pau-darco-handroanthus-spp/

Sipelgapuu koor ehk Pau D’Arco (Tabebuia heptophylla, T. impetiginosa) on ohutu ja väga laia spektriga looduslik antibiootikum, mis kasvab Kesk- ja Lõuna-Ameerikas. Selle taime koore tervendavaid omadusi teatakse tuhandeid aastaid. Mehhiko ja Peruu põliselanikud nimetavad seda „jumalikuks puuks“.  

Pau D’Arco mõjub viirustele, bakteritele, seentele, parasiitidele, lambliatele ja opistorhidele.

Sipelgapuu koore antibakteriaalne toime on seotud lapahooliga – ühendiga, mis eraldati koore ekstraktist esmakordselt 1882. aastal. Lapahool takistab grampositiivsete (nt. stafülokokid ja streptokokid) ja gramnegatiivsete (Brucella) mikroorganismide paljunemist ja kasvu.

Preparaadi viirusevastane toime on tingitud selle võimest alla suruda käärimisprotsesse, milleta viiruste paljunemine pole võimalik. Sipelgapuu seenhaiguste vastased omadused on seotud selles leiduva ksülidiiniga, mis koos lapahooliga pärsib seente kasvu erinevates organites ja kudedes. Preparaadi parasiidivastane toime väljendub selle võimes takistada rakusiseste parasiitide paljunemist ja arengut (nt malaaria plasmoodium – malaariat tekitav ainurakne limaseen).

Sipelgapuu koor on tugev valuvaigistav ja põletikuvastane vahend, millel on toniseerivad ja antioksüdantsed omadused. Selle üks põhiomadusi on mobiliseerida organismi kaitsejõud haigustega võitlemiseks. Sipelgapuu koor stimuleerib immuunsüsteemi, omades tugevat toimet viiruste, seente, bakterite ja parasiitide vastu.

Immuunsust modelleerivad omadused võimaldavad seda kasutada organismi allergiliste ja autoimmuunsete protsesside korral, kartmata nende ägenemist.

Uurimused on näidanud, et sipelgapuu koore aktiivsed ained – naftakinoonid – on võimelised ohtlike võõrrakkude kasvu peatama ehk toimivad ka vähiravis.

Selle unikaalse taime arvukaid positiivsed toimed on tingitud kõikide tema koostises olevate aktiivainete sünergiast. Puukoor on harvaesinevalt rikas erinevate mineraalide ja vitamiinide poolt. Selles leidub nii fosforit, kroomi, kaltsiumit, rauda, joodi, tsinki, mangaani, magneesiumi kui boori.

Sipelgapuu koore tervendavat mõju on täheldatud järgmistel juhtudel:

  • külmetushaigused (respiratoorsed, infektsioonid, gripp);
  • ägedad kopsu- ja bronhiaalhaigused (trahheiidid, bronhiidid, astma, pneumoonia);
  • otiidid, sinusiidid;
  • gastriit, mao- ja kaksteistsõrmiksoole haavandid, koletsüstiit (sapipõiepõletik);
  • düsenteeria;
  • kuse- ja suguelundite haigused (püelonefriit (neeruvaagnapõletik), tsüstiit (põiepõletik), uretriit ehk kusitipõletik, prostatiit, kusepõie polüübid, emakakaela põletik, veneroloogilised haigused);
  • erineva lokalisatsiooniga põletikulised protsessid;
  • verehaigused (mononukleoos, rauapuuduslik aneemia jt);
  • seenhaigused;
  • liigesepõletikud ja reuma;
  • nahahaigused (rasupunnid, ekseemid, paised, psoriaas, dermatoosid, vitiliigo);
  • autoimmuunsed haigused (erütematoos, HIV-infektsioonid);
  • diabeet;
  • hüpertoonia;
  • südame-veresoonkonna puudulikkus, ateroskleroos;
  • tuberkuloos;
  • sapiteede läbitavuse häired, pankreatiidid

Profülaktika eesmärgil võib Sipelgapuu koort Seleeniga võtta sisse ühe kapsli kaupa kolm korda päevas. Ägedate juhtude korral võib kapsleid kasutada ka löökannusena, päevas 8-20 kapslit 4-5 kaupa korraga.

Ettevaatlik tuleks olla rasedatel ja inimestel, kes tarvitavad verevedeldajaid või kellel esineb verehüübimatust.

Kasutada minimaalselt 10 päeva ning mitte kauem kui 3 kuud.

Kasutades tellimisel kupongi “Sipelgapuukoor”, on võimas looduslik preparaat Teile 5% soodsam!

20 märts

C-vitamiini tähtsus meie kehale ja allikad

C-vitamiinil on väga oluline mõju meie tervisele ja terviseriskide vähendamisele. Selle kõige tähtsam haigusi ennetav ja nende kulgu kergendav omadus on antioksüdatiivsus. Antioksüdandid on ained, mis aitavad ära hoida oksüdatiivset stressi. See on olukord organismis, mis kaasneb pea kõigi krooniliste haigustega, nagu näiteks südame-veresoonkonna haigused, diabeedist põhjustatud haigused, vähktõbi, põletikud jne.

C-vitamiin aitab ennetada vererõhu tõusu ja alandada maksas sünteesitava valgu fibrinogeeni taset. Fibrinogeen ja aminohape homotsüsteiin tekitavad üheskoos organismis nn halva kolesterooliga ateroskleroosi ehk arterilubjastust. C-vitamiin aga vähendab nn halva kolesterooli ja tõstab hea kolesterooli taset veres. Lisaks aitab C-vitamiin ära hoida hea kolesterooli oksüdeerumist ja lupjunud veresoonte siseseina rebendeid, mis viib veresoonte ummistusteni.

Kes peaksid juurde tarbima?

Erilist tähelepanu C-vitamiini tarbimisele peaksid pöörama nii aktiivsed kui ka passiivsed suitsetajad, sest tubakasuits põhjustab organismis oksüdatiivset lisastressi ja kurnab seega C-vitamiini varusid.
Tavapärasest rohkem vajavad C-vitamiini ka lapseootel ja imetavad naised, kuna osa ema C-vitamiinist läheb kas nabanööri või rinnapiima kaudu lapsele.
Eakatel võib esineda C-vitamiini puudust, mis on sageli tingitud kehvadest toitumisharjumustest ja halvast söögiisust. Samuti esineb vanemal põlvkonnal sageli haigustest põhjustatud oksüdatiivset stressi, mida antioksüdandid vähendada aitavad. Uuringud on näidanud, et suur C-vitamiini sisaldus võib mõjutada ka mälu ja aidata vähendada meeleolulangust ja dementsuse riski. Ka on täheldatud, et Alzheimeri tõve all kannatavatel patsientidel on C-vitamiini tase veres tavapärasest madalam.
Erilist tähelepanu C-vitamiinile peaksid pöörama soole imendumishäire all kannatavad ja vähktõve patsiendid. C-vitamiini tase võib olla madal ka lõppstaadiumis neeruhaiguse korral ja pikaajalisel antibiootikumide tarbimisel.

C-vitamiini pikaajaline puudus põhjustab skorbuuti, mida omal ajal täheldati näiteks meremeestel, kes ei saanud üksluisest toidust piisavas koguses C-vitamiini. Skorbuudi tunnused on igemete veristus, hammaste liikumine ja väljalangemine, õrnade veresoonte tõttu nahal tekkivad verevalumid ja sisemine verejooks, liigesevalud, südamehäired ning lihaste atroofia ehk nõrgenemine. Arenenud maades ei ole see enam sagedasti esinev haigus.

C-vitamiini soovituslik päevane tarbimiskogus on kuni 2000 mg.

Ületarbimise korral on kõige sagedasemad kaebused kõhulahtisus, iiveldus, kõhukrambid ja muud seedetrakti häired.

Millised on parimad C-vitamiini allikad?

C-vitamiini leidub ainult taimsetes toiduainetes. Kõige rohkem on seda kibuvitsa- ja astelpajumarjades, mustades sõstardes, paprikas, brokolis ja maasikates.

Lihtsaim viis tagada enda kehale küllaldane C-vitamiini varu, on tarbida lisaks toidule liposoomset C-vitamiini, mis imendub kordades paremini tavalisest.

Allikas

19 märts

Milleks on vaja seleeni ja kust seda saada?

Seleen on oluline antioksüdant, kaitstes rakke vabade radikaalide kahjustuste eest, aidates sellega vähendada krooniliste haiguste, nagu vähk ja südamehaigused, riski. Seleen osaleb kilpnäärme talitluse reguleerimises, olles sellega oluliseks lüliks inimese normaalse arengu, kasvu ning ainevahetuse protsessides. See aitab tagada immuunsüsteemi normaalset toimimist. Seda on vaja kudede elastsuse säilitamiseks ja vananemise aeglustamiseks.

Seleenipuudus nõrgestab immuunsüsteemi ja võib võimendada mitmetest teistest toitumislikest, biokeemilistest ning viiruslikest teguritest tingitud haiguslike seisundite väljakujunemist. Piirkondades, kus pinnas ja toit sisaldavad väga vähe seleeni, esineb südamehaiguse vormi (Kešani tõbi), mida iseloomustab südame suurenemine ja –puudulikkus. Defitsiidi väljakujunemisele võivad kaasa aidata suitsetamine, alkoholi tarbimine, rasestumisvastaste tablettide söömine ning keha seleeni omastamise võime haiguslik vähenemine.

Seleeni soovituslik päevane tarbimiskogus on täiskasvanute puhul kuni 70 mcg.

Parimad taimsed seleeniallikad on kuskuss, parapähklid, päevalilleseemned ja nisuidud.

Lihtsaim viis tagada oma kehale rikkalik seleenikogus, on tarbida Siberian Wellness’i pakutavat Seleeni, mis on rikastatud C- ja E-vitamiinidega, et kindlustada selle parim omastumine.

Allikas

18 märts

Mida meeles pidada korallivee joomisel?

Oleme kokku kogunud peamised nipid, mida pidada silmas korallivee tarbimisel, et kindlustada selle maksimaalne kasu tervisele:

1. Üks 1-grammine koralliliiva pakike puhastab, laeb ja rikastab mineraalidega 1.5 liitrit vett. Vala soe vesi pudelisse, lisa sellele koralliliiva pakike, oota 5 minutit ja naudi maailma parimat elusat vett. Hiina meditsiini kohaselt kulutab vee soojendamine kehas neeruenergiat, sellepärast on meie kehale parim toit ja vesi temperatuuriga 35-40 °C .

2. Korallivesi säilitab oma parimad omadused kuni kuueks tunniks, mistõttu tuleks vesi selle aja jooksul ära tarbida või valmistada endale korraga tarbimiseks väiksem kogus.

3. Kuna õhk meie ümber on täis vabu radikaale, siis tasub veepudelil alati korki peal hoida. Vastasel juhul kaotab vesi oma peamise omaduse – antioksüdantsuse.

4. Teadlased on kindlaks teinud, et suurimat kasutegurit inimkehale omab hommikuti vähemalt 640 ml (3 klaasi) vee joomine.

5. Aluselist korallivett tuleb tarbida toidust eraldi, et see ei lahjendaks happelist maomahla ega peataks toidu seedimisprotsessi.
Lõpeta vee joomine u 15-30 enne sööki, et ei tekiks vajadust toidu kõrvale juua.

6. Umbkaudsed ajad, kui kaua on mingi toit maos ja mille vältel ei tohiks midagi peale juua:

* Salatid, puuviljad – u 30-40 min
* Jahutooted, pudrud – u 40-60 min
* Piima- ja keefiritooted – u 1.5 h
* Muna – u 4 h
* Valge liha ja kala – 4-6 h
* Punane liha ja kala – u 8 h

Toidu kõrvale võib juua hapukaid jooke, nt sidrunivett.

14 märts

Koroonaviirus – kuidas kontrollida ja hoiduda?

Levimas on lihtne enesekontrolli meetod, mida igal hommikul teha.

Hinga sügavalt sisse ja hoia hinge kinni vähemalt 10 sekundit. Kui Sa läbid selle testi köhimata, kangust, pigistustunnet või ebamugavustunnet tundmata, kinnitab see suure tõenäosusega, et kopsudes ei esine fibroosset kudet. Samuti seda, et puudub infektsioon. Kriitilisel perioodil tee seda kontrolli igal hommikul puhta õhuga keskkonnas.

Lisaks veel üks leviv soovitus, millel on tõetera all – juua võimalikult palju vett. Soovitatavalt soojalt, alates kehatemperatuurist. Lisades veele kasulikke mineraale, muutes selle kergelt aluseliseks, puhastades vett ning struktrueerides seda Koralliveega (Coral-Mine), muudame me vee elusaks, kergesti omastatavaks ja organismile ülimalt kasulikuks.

Inimene koosneb umbes 70-80% ulatuses veest.

COVID-19 tunnusteks üldiselt on kuiv köha, palavik (püsiv) ja hingamisraskused. Viirus levib inimeselt inimesele piisknakkuse kaudu, peamiselt lähedasel kontaktil nakkuskahtlase inimesega, kellel on nakkusele iseloomuslikud sümptomid, eelkõige köha (Terviseamet).

Viirus pääseb organismi ning vereringesse üldiselt läbi limaskestade. Viirus, olles juba vereringes, alustab meie keha rakkude ümberprogrammeerimist selliselt, et algselt “terved” rakud hakkavad pooldudes (paljunemise käigus) looma juurde uusi viirusega nakatunud rakke.

Maos olev hape on üheks organismi kaitsevahendiks sissetungijate vastu. Juues vett lonksu kaupa iga 15 minuti järel, kindlustame, et haigustekitajad ei jõua suus või neelus kurja hakata tegema, vaid uhutakse koos veega makku.

Seega on ülioluline roll meie immuunsüsteemil. Kuidas toetad teda praegu Sina?

Kolloidhõbe (Silver-Max) aitab kahjutuks muuta sadu erinevaid liiki baktereid, viiruseid, seeni jt mikroorganisme, lõigates nad toiduahelast ning abistades transportida organismist välja. Koostöös Sipelgapuukoor Seleeniga, Epam 7 ja liposoomse C-vitamiiniga, saad endale suurepärase meeskonna, et kaitsta ja toetada ennast ja oma lähedasi. Juba täna! ❤️

Rohkem teavet leiad E-poest ❤️

www.magneesium.ee

13 märts

Teadlikult iga viiruse vastu – Kuidas ennast kaitsta?

Toome Teieni esmaklassilised kõrgkvaliteetsed tervisetooted, mis kaitsevad inimese organismi efektiivselt kõikvõimalike viiruste, bakterite, seente jpt kahjulike mikrorganismide eest.

Kõikide komponentide ühisel jõul on võimalik vastu seista ja edukalt olla terve, kui ümberringi toimub midagi tõeliselt eriskummalist. Immuunsüsteem on esimene, kellel tuleb toime tulla sissetungijatega. Immuunsus aga koosneb rakkudest, kes vajavad meie tuge!

Vedelal kujul liposoomne C-vitamiin hoiab immuunsust alal, imendudes koheselt läbi limaskestade. Koostöös Zinc’iga vastutavad need immuunsuse võimekuse eest, olles hädavajalikud elemendid.

Novomin ja antioksüdant H-500 annavad meile elujõudu, mida on vaja, et toime tulla keerulisemate aegadega, näiteks stressi korral (s.h vaimne). Nemad vastutavad infovahetuse eest. Korallivesi rikastab meie vett 70 erineva mikro- ja makroelemendiga (mineraalidega), muutes selle aluseliseks ja elavaks.

Sipelgapuukoor seleeniga on üks imelisemaid looduslikke antibiootikume. Olles rikastatud seleeniga, abistab see meid efektiivselt põletike korral, tugevdades immuunsüsteemi ning samal ajal puhastades organismist välja kahjulikke baktereid jt ebavajalikke mikroorganisme. Koostöös Kassiküünega. saavad need vägilased jagu kõikvõimalikest viirustest jm sümptomitest, millele pole osatud abi leida (nt. ekseemid, kööm jpt).

Silver-Max ehk kolloidhõbe on üks kõige kiiremaid ja konkreetsemaid viiruste ja seente likvideerijaid maailmas. Kolloidhõbeda ioonid püüavad kinni viirused (sh. kahjulikud bakterid jt mikroorganismid), lõigates nad ära toiduahelast (nõrgestades) ja seejärel koheselt transportides organismist välja.

Kes tunneb, et soovib olla alati terve ja tugev, siis Teil on võimalik endale koju soetada üks olulisemaid tervisekomplekte, et viia julgelt unistused ellu!

Märtsis kogu komplekt 15% soodsam! ✨


Sisu kirjutas: Mihkel Liivakant, nutritsioloog & endine tippsportlane
Koduleht: www.magneesium.ee
Tellimine: E-poes (vajuta siia)

Liitu meie uudiskirjaga, et saada igal nädalal teavet uute toodete, kampaaniate ja blogipostituste kohta!
Kingituseks saad kupongi, millega järgmine tellimus Sulle 5% soodsam on ❤️